Сербський дзюдоїст отримав дискваліфікацію за те, що перехрестився під час Олімпіади

Сербський дзюдоїст, перехрестилися на Олімпіаді
Сербський дзюдоїст, перехрестилися на Олімпіаді

Дзюдоїст Майдов дискваліфікований на Олімпіаді через релігійний жест

28-річний сербський дзюдоїст Неманія Майдов був дискваліфікований на Олімпіаді-2024 у Парижі за те, що перехрестився перед сутичкою.

Майдов отримав листа від Міжнародної федерації дзюдо (IJF), в якому повідомлялося про його усунення на п'ять місяців через релігійний жест.

15 днів тому мені прийшло рішення Міжнародної федерації дзюдо про те, що мене усунули на 5 місяців. Саме через те, що я перехрестився під час вступу на Олімпійські ігри. Мені заборонили брати участь у всіх турнірах, тренувальних таборах та підготовчих зборах. Щоправда, у листі про дисциплінарне стягнення я не хотів вибачатися за те, що я перехрестився, хоча я навіть не знав, яким може бути покарання. Господь дав мені все для моєї кар'єри. І я цим пишаюся. Це не зміниться за жодних обставин. Жаль, що такий вид спорту, як дзюдо, захопився такими речами.

У іншому матчі олімпійського турніру дзюдоїст Емомалі з Таджикистану переміг Шмайлова з Ізраїлю. Після сутички Емомалі відмовився тиснути руку опоненту та вигукнув "Аллах Акбар".

Також варто зазначити, що і в іншому матчі Шмайлову відмовився тиснути руку Бушит з Марокко.

Раніше відомо було, що призер Олімпіади Пальчик з Ізраїлю може втратити нагороду через підтримку армії.

Читайте також