Сергій Жадан повідомив про смерть своєї тітки, поетеси Олександри Ковальової

Сергій Жадан Олександра Ковальова смерть тітка поетеса
Сергій Жадан Олександра Ковальова смерть тітка поетеса

Український поет, музикант і військовослужбовець 13 бригади НГУ Хартія Сергій Жадан повідомив про смерть своєї тітки - поетеси Олександри Ковальової.

Згідно з повідомленням Сергія Жадана, Олександра Ковальова була українською поеткою, перекладачкою, педагогом і громадською діячкою.

Олександра Прокопівна Ковальова пішла з життя у віці 75 років. Вона відома під кількома псевдонімами, такими як Олеся Шепітько, Алекс Шмідт, Сандра Флюстерлінг.

Біографія Олександри Ковальової

Олександра Прокопівна Ковальова народилася 28 листопада 1948 року в Луганській області. Вона закінчила факультет іноземних мов Харківського державного університету і здобула кандидатський ступінь у галузі філології. Також вона працювала викладачем на факультеті іноземної філології Харківського національного педагогічного університету.

Твори Олександри Ковальової були перекладені англійською, молдавською та німецькою мовами.

Серед поетичних збірок Ковальової є твори, такі як "Степові озера", "Обрії", "На два голоси", "Абетка доброти" та багато інших. Вона також написала книги прози, такі як "Триблаженне дерево" і "Овлур та інші повісті".

Олександра Ковальова також займалась перекладами з німецької мови, перекладаючи таких авторів, як П.П. Віплінгер, Вальтер Загорка і Манфред Шваб. Вона також упорядковувала та перекладала поетичні антології.

Олександра Ковальова була удостоєна численних літературних премій, включаючи стипендію міста Нюрнберга, премію ім. Костя Гордієнка, Харківську обласну премію ім. О. Масельського та премію журналу "Березіль".

Читайте також

ЄС змінює правила перетину кордону
сьогодні, 14:26 47 переглянули
Зміни правил перетину кордону ЄС