Сервіс Glovo відреагував на скандал з бронюванням

Сервіс Glovo відреагував на скандал з бронюванням

Технологічна компанія Glovo, яка є юридично зареєстрованою як ТОВ "Гловоапп Україна", нараховує 108 співробітників, з яких 10 є заброньованими. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Згідно з повідомленням, список співробітників для бронювання визначає керівник компанії, враховуючи їхню критичність для діяльності. Glovoотримала статус критично-важливого підприємства на підставі критеріїв, визначених Постановою КМУ № 76 від 27.01.2023 року.

У компанії зазначили, що підключені до платформи кур'єри є самозайнятими особами, тому їхнє бронювання неможливе. Пресслужба також додала, що в рамках ТОВ "Гловопром Україна" компанія Glovo має інший бізнес-напрям, який не підпадає під критерії бронювання та має різні КВЕДи діяльності.

Бронювання кількох критичних працівників для безперебійної роботи Glovo в Україні - це наше право як бізнесу, закріплене законодавством, і ми цим правом скористалися.

Glovoвважає будь-які звинувачення у свою адресу безпідставними.

Нагадаємо, що сьогодні народний депутат Олександр Федієнко повідомив, що Кабінет міністрів забронював від мобілізації працівників Glovo, рекламних агентств, букмекерських контор та компаній з власниками із США.

Згодом міністерка економіки України Юлія Свириденко скасувала наказ через суспільний резонанс, що виник у зв'язку з інформацією про бронювання працівників окремих компаній. Вона пообіцяла провести оновлення постанови, щоб знайти оптимальне рішення, яке відповідатиме запитам військових і одночасно дозволить економіці працювати.

Читайте також: