Що буде, якщо їсти яблука щодня?

З корисністю яблук ми знайомі з дитинства. Цей фрукт дуже популярний та культивується практично у всіх країнах Європи.

У яблуках містяться вітаміни A, С, В1, В2, РР та Е, а також магній, фосфор, йод, залізо, селен, калій, кальцій та цинк. У сукупності вони надають організму життєвих сил, допомагають справлятися зі стресовими ситуаціями, покращують роботу мозку та зміцнюють серцево-судинну систему.

Тим не менш, лише одним видом фруктів неможливо заповнити денну норму вітамінів та мінералів. Вітаміну C у плодах міститься у десять разів менше, ніж у апельсинах. Одне яблуко вагою 150 г забезпечує нас лише на 8% необхідним вітаміном C і 2% вітаміну А. Проте за вмістом йоду яблука, особливо кісточки, поступаються лише морепродуктам.

Яблука захищають від раку, хвороб серця, судин та старіння. Це відбувається завдяки антиоксидантам. Важливо знати, що антиоксиданти не руйнуються при тривалому зберіганні на відміну вітамінів.

Вчені з американського університету Корнелла з'ясували, що екстракти яблук дійсно допомагають блокувати ракові клітини.

Конкуренцію яблуку становить лише екстракт журавлини. Щоправда, із захворюваннями борються не самі плоди – організм за їх допомогою стає здатним стати сильнішим.

Яблука відновлюють кров та знижують кров'яний тиск. Залізо, що міститься в м'якоті, підвищує рівень гемоглобіну. Це особливо корисно при великій крововтраті та недокрів'ї. Крім того, фрукти рекомендують їсти гіпертонікам. Плоди здатні знизити кров'яний тиск, тому що вони виводять з організму зайві сіль та воду.

У яблуках є яблучна, борна, саліцилова та лимонна кислоти. Вони допомагають покращити травлення, стимулюючи вироблення жовчі та шлункового соку. Крім цього, рослинні клітини фруктів є натуральним сорбентом, який виводить з організму токсини. Отже, при отруєнні яблука теж будуть корисні.

Розчинні волокна яблук пов'язують жири в кишківнику, що призводить до зменшення рівня холестерину в крові та захищає від надмірного накопичення.

Дієтологи дійшли висновку, що після трьох тижнів яблучної дієти показник холестерину може знизитися на 30%. А щоб знизити його на 16%, досить просто їсти по 2-3 яблука на день.