Шойгу буде ховатися в бункері через загрозу ядерного удару

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозев переконаний, що в планах Кремля залишається варіант із ядерним ударом, тому міністр оборони РФ Шойгу буде ховатися в бункері саме так, як і Путін.

Наказ про застосування ядерної зброї має одночасно виконати п'ять осіб. У Кремлі знають, що поруч із президентом є ті, хто відмовиться йти до кінця. Божевілля опанувало Путіним, але його оточення зовсім не хоче «відправлятися до раю».

«Це наша дуже обґрунтована версія (про Шойгу). Якщо в плані стратегії Кремля залишається варіант із ядерним ударом, а він залишається, Пєсков це підтвердив, не може бути інакше, то їм (керівництву РФ) не можна потім почати ховати військове керівництво, вони заздалегідь повинні почати ховатися. Тому, простеживши пересування літака Шойгу, ми бачимо часті вильоти до Уфи, і це дає очевидну відповідь про те, що Шойгу в бункері», – пояснює Христо Грозев.

Самі джерела російських спецслужб, які до початку нападу на Україну попереджали про те, що Путін налаштований рішуче, сьогодні кажуть, що ядерний удар розглядається в тому випадку, якщо план зі взяттям Києва зазнає фіаско.