Швеція знімає майже всі обмеження на період пандемії

Уряд Швеції оголосив про плани зняти більшість обмежень проти COVID-19.

Прем'єр-міністр Магдалена Андерссон, міністр охорони здоров'я Лена Халленгрен та генеральний директор Агентства громадської охорони здоров'я Карін Тегмарк Візелл оголосили, що майже всі обмеження буде знято 9 лютого 2022 року.

Також ті, хто працює вдома, мають підготуватись до повернення на роботу.

«Пандемія не закінчилася, а входить у зовсім нову фазу. Ми наближаємося до того моменту, коли Швеція знову відкриється», – повідомила прем'єр-міністр Магдалена Андерссон.

Таким чином, у Швеції знову дозволять проводити масові заходи, знімуть обмеження на роботу закладів та вимогу надавати «вакцинні паспорти» для відвідування громадських місць.

Починаючи з 9 лютого, у Швеції набувають чинності такі нововведення:

  • Можна проводити заходи у приміщенні за участю 20-50 осіб, де люди мають бути правильно розсаджені. Дозволяється одночасна присутність максимум 8 відвідувачів з дотриманням дистанції між ними 1 метр.
  • QR-код необхідний для закритих заходів із більш ніж 50 відвідувачами.
  • Виставки та ринки у приміщенні повинні вимагати QR-код, якщо на них присутні понад 50 гостей. Кількість гостей обмежена 500, з яких 10 квадратних метрів на одну особу.
  • Ресторани повинні закриватися о 23:00, а алкогольні напої перестануть продавати о 22:30.
  • Групи людей у ​​ресторанах можуть складатися не більше ніж з 8 осіб з мінімальною відстанню між тими, хто сидить, в один метр.
  • Ресторани з концертами або іншими розвагами можуть приймати лише сидячих гостей.
  • Максимум 20 осіб на закритих вечірках у орендованих майданчиках.
  • Магазини повинні мати максимально допустиму кількість гостей, розраховану на площу в 10 квадратних метрів на особу. Це також відноситься до тренажерних залів, музеїв, художніх галерей, тематичних парків та басейнів.
  • У громадському транспорті далекого прямування, по можливості, всі пасажири повинні займати сидячі місця.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

На додаток до перерахованого залишаться в силі спеціальні рекомендації для тих, хто ще не був вакцинований, а також рекомендації бути вдома тим, хто захворів на COVID-19.

Поточні правила в'їзду до Швеції для тих, хто прибуває з ЄС, діють до 28 лютого 2022 року.