Сі Цзіньпін заявив про готовність співіснувати зі США

Китайська народна республіка активно сприяє взаємовигідній співпраці зі Сполученими Штатами Америки. Таку позицію підтвердив лідер КНР Сі Цзіньпін у листі, написаному на щорічну вечерю Національного комітету з американо-китайських відносин. Він зазначив, що від цих стосунків залежить доля людства, і наголосив на важливості знайти правильний шлях до взаєморозуміння для мирного розвитку світу та майбутньої долі людства.

Згідно з повідомленням, Китай готовий сприяти взаємовигідній співпраці з США на основі взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигоди.

Державний секретар США Ентоні Блінкен в червні відвідав Пекін, ставши першим високопоставленим американським дипломатом, який прибув до Китаю за п'ять років. Він запросив свого китайського колегу до Вашингтона, що свідчить про намір покращити відносини між двома країнами.

Президент США Джозеф Байден також висловив бажання зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, що свідчить про намір США побудувати продуктивні стосунки з Китаєм. Така зустріч може допомогти зміцнити взаєморозуміння та сприяти подальшій співпраці між обома країнами.