Сибіга несподівано звернувся до країн, які не брали участь у першому Саміті миру

Сибіга дзеркалує міжнародну дипломатію
Сибіга дзеркалує міжнародну дипломатію

Міністр закордонних справ закликає розширити коло учасників Глобального саміту миру

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до міжнародної спільноти з проханням розширити коло учасників майбутнього Глобального саміту миру. Своє звернення глава українського зовнішньополітичного відомства опублікував у соціальній мережі X.

Він підкреслив, що Формула миру єдиний шлях до досягнення всеосяжного, справедливого та довгострокового світу. Сибіга наголосив, що всі держави, лідери та організації, які щиро прагнуть відновлення світу, можуть взяти участь у саміті.

Альтернативи Формулі миру немає, вона єдиний шлях до досягнення всеосяжного, справедливого та довгострокового світу.

Міністр нагадав, що 94 учасники підписали підсумкове комюніке після першого Саміту миру, який відбувся у Швейцарії 15-16 червня.

Саміт миру

На Глобальному саміті миру обговорювалися три ключові пункти Формули миру, запропонованої президентом Володимиром Зеленським. Серед них - ядерна безпека, продовольча безпека, а також гуманітарні аспекти, такі як обмін полоненими та повернення українських дітей, незаконно вивезених до Росії.

За словами міністра, поточна ситуація не міждержавний конфлікт, а колоніальна агресивна війна однієї країни проти іншої. Він вважає, що для примусу агресора до миру необхідно створити глобальний дипломатичний фронт.

Президент Зеленський встановив завдання провести другий Саміт миру вже цього року.

Читайте також