Сікорський озвучив позицію Польщі щодо застосування західної зброї для ударів по Росії

Сікорський коментує позицію Польщі щодо застосування західної зброї проти Росії
Сікорський коментує позицію Польщі щодо застосування західної зброї проти Росії

Позиція Польщі щодо війни Росії проти України

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський озвучив позицію своєї країни з питань, пов'язаних із війною Росії проти України та наслідками для Європи. У розмові з The Guardian він підтримав право України завдавати ударів по військових об'єктах у Росії.

"Польща підтримує право України завдавати ударів по військових об'єктах у Росії", - сказав Сікорський.

Перегляд принципу одностайності щодо санкцій проти Росії

Сікорський також висловився за перегляд принципу одностайності під час введення санкцій ЄС проти Росії. Він зазначив, що деякі обмежувальні заходи блокувалися окремими країнами. Міністр вважає, що порушення санкцій ЄС має вважатися злочином проти Євросоюзу.

Реакція на погрози Москви про застосування ядерної зброї

У відповідь на погрози Москви застосувати ядерну зброю, Сікорський висловив своє скептичне ставлення до цих заяв. За його словами, США попередили Росію про жорсткі заходи у відповідь, використовуючи звичайні високоточні озброєння, навіть у разі обмеженого ядерного удару без жертв.

Необхідність нарощування оборонних витрат у Європі

Міністр наголосив на важливості збільшення оборонних витрат у Європі. За словами Сікорського, ця сфера надто довго недооцінювалася. Польща вже витрачає 4% ВВП на оборону, в той час як інші країни ЄС мають прискорено зрости свої інвестиції.

"Очевидно, що оборонна, технологічна та промислова база ЄС страждає через багаторічне недофінансування", - заявив Сікорський.

Нагадаємо, що Сікорський також заявив про необхідність встановлення обмежень для ухиляння громадян України до ЄС.

Читайте також