Сікорський попередив Європу про необхідність підготуватися до "зміни" відносин із США через Трамп, - Politico

Сікорський попередив Європу про необхідність підготуватися до
Сікорський попередив Європу про необхідність підготуватися до "зміни" відносин із США через Трамп

Європа повинна готуватися до зміни трансатлантичних відносин - МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорський заявив, що Європа повинна готуватися до змін в трансатлантичних відносинах незалежно від того, хто стане президентом США в листопаді. За його словами, європейські країни повинні брати на себе більшу відповідальність за оборону, оскільки Вашингтон буде зосереджуватися на Азії.

Сікорський наголосив, що Європа має пояснити американським партнерам, що поки вони відчувають загрозу з боку Росії, їм важко брати участь в Азії. Він зауважив, що європейські країни мають менше розгорнутих сил у цьому регіоні, ніж США.

Заяви Сікорського стали актуальними після того, як президент США Джо Байден вийшов з президентської гонки. Європейські союзники Вашингтона стурбовані можливим скороченням інвестицій у НАТО, особливо якщо новим президентом буде обраний колишній президент Дональд Трамп або його кандидат у віце-президенти Джей Ді Венс.

Документ МЗС Польщі закликає європейських лідерів прийняти майбутні зміни та сприяти позитивному сприйняттю трансатлантичних відносин. Він також попереджає про загрозу російської дезінформації та пропаганди перед виборами у США. Інституції ЄС та їхні представництва в США повинні посилити комунікацію з вашингтонськими політиками і донести важливість союзу з європейськими країнами.

Читайте також