Сікорський прокоментував позицію Трампа щодо України

Позиція Радослава Сікорського щодо Дональда Трампа

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що позиція кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа щодо України не є такою однозначною, як думають деякі люди.

У своєму інтерв'ю Axel Springer, материнській компанії Politico, Сікорський підтвердив заклик Трампа щодо більшого виділення коштів на оборону у Європі. Він також зауважив, що до початку війни Трамп відправив Україні протитанкові ракети, навіть тоді, коли інші країни цього не робили.

Заява Трампа після зустрічі з президентом Польщі

Сікорський пояснив заяву Трампа про важливість України для США після зустрічі з президентом Анджеєм Дудою в Нью-Йорку. Відсутність жорсткої опозиції з боку Трампа щодо допомоги для України свідчить про зміну його ставлення до нашої країни. Сікорський наголосив, що не почув жодного протесту щодо допомоги Україні, і сподівається, що ця опозиція не популярна серед американців і не негативно вплине на його шанси на переобрання.

Симпатія Трампа до Путіна

Відомо, що Трамп вважає Володимира Путіна "геніальним", і навіть після російської агресії в Україні заявив, що довіряє Путіну більше, ніж американській розвідці.

Джерело: РБК-Україна