Сили оборони відбили атаки росіян на п'яти напрямках, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу

Українські сили оборони активно проводять наступальні операції на різних напрямках. Вони завдають втрат ворожим військам і виснажують їх уздовж лінії фронту. Напрямок Мелітопольської і Бахмутської операцій продовжують рухатись вперед, знищуючи ворожу живу силу та техніку.

За останню добу було 33 випадки бойових зіткнень на сході та півдні України. Про це повідомив Генштаб ЗСУ 8 жовтня ввечері.

Авіація Сил оборони провела три авіаудари по особовому складу, озброєнню та техніці противника. Ракетні війська також завдали ударів по артилерійським і боєприпасним складам противника.

Наші військові на Куп'янському напрямку відбили три атаки ворожих сил поблизу Синьківки та Іванівки в Харківській області.

Сили оборони також успішно відбили чотири атаки ворога на Лиманському напрямку в районі Макіївки в Луганській області.

На Бахмутському напрямку наші воїни успішно відбили всі атаки на північ від Богданівки, Кліщіївки та Андріївки. Авдіївський напрямок також залишився під контролем сил оборони після відбиття всіх атак противника в районі Авдіївки.

Наші оборонці на Мар'їнському напрямку відбили 13 атак окупантів в районах Мар'їнки та Новомихайлівки в Донецькій області.

Ворожі сили зберігаються на Сіверському та Слобожанському напрямках, продовжують обстрілювати населені пункти з території РФ та посилюють мінно-вибухові загородження поблизу державного кордону України.

Ураження були також зафіксовані на Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямках, де ворог обстрілював ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках немає суттєвих змін в оперативній обстановці. Наразі немає ознак формування наступальних угруповань. Зауважено присутність підрозділів збройних сил Білорусі в прикордонних районах з Україною.

За останню добу ворог здійснив шість авіаційних ударів та двадцять обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Це призвело до загибелі та поранення серед мирного населення.

Міністр оборони України Рустем Умєров разом зі своєю командою відвідав зону бойових дій.

Під час свого візиту він зустрівся з бійцями різних бригад та обговорив ситуацію з захисниками східного напрямку. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Умєров зокрема відвідав бійців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 92-ї Ошбр імені кошового отамана Івана Сірка, 93-ї ОМБр "Холодний Яр", 80-ї ОДШБр та 5-ї ОШБр.