Сильні зливи, шквали та град повертаються, але зі спекою до +37: в Україну йде атмосферний фронт

Сильні зливи, шквали та град повертаються, але зі спекою до +37: в Україну йде атмосферний фронт

Погода в Україні у вівторок, 2 липня

Завтра в більшості областей максимальна температура повітря досягатиме пекучих +32+37 градусів. Це більше стосується південної частини, сходу України та центральних областей. У цих регіонах переважає суха погода із високою пожежною небезпекою.

А ось у західні області завтра прийде атмосферний фронт, який нарешті послабить суттєво спеку, передбачаються чудові +23+27 градусів.

Тим часом на заході пройдуть дощі із грозами. Через значні контрасти в зоні фронту (перед фронтом до +35, а за фронтом +20 градусів, наприклад) дощі переходитимуть у сильні зливи, можливі шквал та град.

У північних областях 2 липня ще буде спекотно, проте на Житомирщині вже трохи легше, +27+29 градусів, на Київщині близько +30, на Чернігівщині та Сумщині +31+33 градуси.

У Києві у вівторок максимальна температура повітря трохи осяде, близько +30 градусів, тобто пік – сьогодні, +31+34 градуси.

Завтра у столиці буде сухо, проте посилиться вітер, який дозволить трохи легше дихати, а увечері у вівторок можливий короткочасний дощ.

А ось у середу, 3 липня, на заході та півночі температура повітря відчутно знизиться, можливі місцями грозові дощі. У середу у західній частині навіть можливе зниження до +18+22 градусів. А ось на сході, півдні та в більшості центральних областей (крім Вінницької області) сильна спека ще триватиме, температура повітря сягатиме та перевищуватиме +35 градусів.

Раніше повідомлялося, що Україну накриє аномальна спека на початку липня. 

Читайте також: