Сім років колонії за протестний вірш. Путінський режим засудив поета Бившева

Поета Олександра Бившева засудили до 7 років колонії за публікацію вірша та відео зруйнованого українського села

Українського поета Олександра Бившева засудили до 7 років ув'язнення за оприлюднення вірша та відео зруйнованого села. Про це повідомляє медіа "The Insider".

Згідно з інформацією, Бившева засудили у зв'язку зі статтями про публічні заклики до тероризму та "фейки" про армію. Підставою для цього стали дві його публікації в соціальних мережах: одна з відео зруйнованого села Велика Димерка на Київщині, а друга - з чотиривіршем, що містив заклик до військових дій.

По Україні б'ють ракети. Кремль совість і мораль відкинув. Честь офіцерська, ну де ти? Де російський твій Штауффенберг?

Цей вірш був засуджений як заклик до тероризму, насильницького повалення влади та вбивства російського президента Володимира Путіна. Клаус фон Штауффенберг, за ким створений цей вірш, був полковником вермахту та учасником невдалого замаху на Адольфа Гітлера під час Другої світової війни.

З 2014 року Олександр Бившев вже неодноразово переслідувався через свої вірші, які передавали підтримку Україні та критикували російську владу.

Раніше Бившев був вчителем німецької мови, але у 2015 році йому було заборонено викладати в школі. З лютого 2023 року поет перебував під вартою. Організація "Меморіал" вважає Бившева політв'язнем.

Бившев регулярно публікують свої вірші на сторінках сайту "Главком", з якими можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, вчитель Олександр Бившев з російського селища отримав 650 виправних годин за те, що своїми віршами висловив підтримку України.