Синоптики попереджають про заморозки в ніч на Великдень: перелік областей

В Україні 4 та 5 травня очікується заморозок. Це пов'язано з тим, що Укргідрометцентр оголосив жовтий рівень небезпеки. 

Вночі 4 та 5 травня у східних, північно-східних та південно-східних областях на поверхні ґрунту заморозки від 0 до -3 градусів

Ці погодні умови стануть характерними для Херсонської, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Полтавської, Сумської та Чернігівської областей.

Зазначено, що така небезпека також пошириться на деякі території Миколаївської області.

Спостереження метеорологів показують, що в травні середня температура повітря коливається від 13 до 17 градусів, у гірських районах - від 7 до 12 градусів тепла.

Мінімум температури повітря становить від 0 до 6 градусів морозу, але в Сумській області та гірських районах може бути від 7 до 10 градусів морозу. На узбережжі морів очікуються 1-3 градуси тепла.

Максимум температури повітря буде від 30 до 37 градусів, а в Одеській, Луганській та в Криму можуть бути до 38-39 градусів. Гірські райони досягнуть 26-29 градусів тепла.

Середня кількість опадів у травні складає 22-60 мм, а в західних та Вінницькій областях може сягати 62-91 мм. В Карпатах очікується до 148 мм.

Початок метеорологічного літа, коли середня добова температура збільшується на 15 градусів, найчастіше настає у другій декаді травня. На Закарпатті та на півдні країни - у першій декаді.

На замітку, квітень виявився одним з найтепліших за останні 144 роки у Києві. Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомила, що було зафіксовано 13 температурних рекордів. Середня температура повітря склала 12,8°C, що на 2,8°C вище норми.

Усього з 1 по 11 квітня було зафіксовано 13 температурних рекордів.