Синоптикиня пояснила, коли в Україні почнеться осінь

картка прогнозу погоди на осінь
картка прогнозу погоди на осінь

Україна все ще перебуває в метеорологічному літі. Це літо закінчиться, коли протягом трьох днів середня добова температура складе +15°С. Про це повідомила синоптикиня Діана Кривобок з Українського гідрометеорологічного центру, повідомляє «РБК-Україна».

«Якщо ця температура протримається протягом трьох днів в певному регіоні, то літо закінчилось і наступає метеорологічна осінь. Зараз все ще триває літо, тому не можна говорити про „бабине літо”. Це не поєднується», - пояснила вона.

Теплу погоду можна очікувати до 10-11 вересня. В Карпатах вже стає прохолодніше.

«Після цього на західній Європі сформується циклон і його атмосферні фронти принесуть опади на наші території. Тому починаючи з 10-11 вересня в західних областях буде дощ, після чого атмосферні фронти будуть рухатись на схід. Це означає, що в центральних і, можливо, деяких північних областях можуть бути дощі. Східна Україна залишиться без опадів», - зазначила Кривобок.

Варто згадати, що літо другий рік поспіль побиває світові рекорди з аномальної спеки. Це збільшує ймовірність того, що 2024 рік стане найспекотнішим у всій історії.

Також Європа чекає на аномальну осінню спеку. Про це погодник Максиміліано Еррера пише в Х. Він спеціалізується на кліматичній статистиці і вважає, що ця осінь може побити національні рекорди спеки в деяких країнах.

Читайте також