Сирійські найманці проігнорували запрошення до участі у війні проти України

В Україну приїхало воювати на боці путінської армії лише 300 найманців. Тижнями раніше військові експерти, близькі до російського режиму, анонсували близько 16 тисяч найманців, які готові воювати на боці росії.

Незалежний американський експерт із Близького Сходу з Вашингтону Ваїль Аль-Заят надав офіційні дані про відкриття 10-12 мобілізаційних ділянок на території Сирії, куди мали прибувати для подальшого відправлення на війну з Україною сирійські добровольці. Проте охочих виявилося небагато – не більше ніж 300 найманців.

Сирійським бойовикам обіцяють платити від 1500 до 7000 доларів на місяць. Сума договору безпосередньо залежить від бойового досвіду. Але найважливішим для найманців є гарантія компенсації їхнім сім'ям у разі загибелі, яка може досягати 50 000 доларів.

Періодично сирійська влада намагається чинити тиск на колишніх бійців опозиції, щоб вони їхали воювати в Україну, але це зустрічається не часто.

Перед переправою в Україну найманців збирають на базі Хмеймім, а звідти літаком перевозять до росії, на військові бази біля кордону з Україною.