Сирський назвав особливість сучасних бойових дій

Солдати розташовані на передовій лінії
Солдати розташовані на передовій лінії

Головнокомандувач Збройних сил України, Олександр Сирський, відзначив, що сучасні бойові дії активно використовують роботизовані та безпілотні системи. Він повідомив про успіхи тестування цих систем в навчальному центрі ЗС України. Проєкт комплексного застосування наземних та повітряних роботизованих систем дуже важливий і має перші успіхи.

Однією з особливостей сучасних бойових дій є застосування роботизованих та безпілотних систем для виведення особового складу з небезпечних зон і заміни його роботами. Швидке впровадження інноваційних безпілотних та роботизованих систем у війська - це головний пріоритет головнокомандувача ЗСУ. Метою є скоротити шлях упровадження нових технічних рішень на полі бою.

За словами Сирського, новий обов'язковий блок навчання для військовослужбовців передбачає вивчення норм міжнародного гуманітарного права. Президент України також підкреслив важливість розширення навчальних програм для українських пілотів на винищувачах F-16.

Нагадаємо, що росіяни планують відібрати понад 2,5 тисячі підлітків з окупованих територій України для проходження військового навчання в РФ.

Читайте також