"Ситуація буде змінюватись": Повітряні сили ЗСУ вперше прокоментували роботу ATACMS

Речник Повітряних сил Збройних сил України, Юрій Ігнат, розкрив деталі ударів далекобійних ракет ATACMS по російських окупантах. Згідно з Ігнатом, це значний крок вперед для ракетних військ країни. Він зробив цей коментар під час участі у телемарафоні.

Речник зазначив, що сам факт здійснення ударів на таку велику відстань за допомогою такого типу озброєння, на яке Росія не має ефективних засобів протидії, говорить про те, що ситуація зміниться. Ігнат підкреслив, що ці удари значно вплинуть на бойові дії на фронті, тому що ворог не матиме шансів протистояти такій точній і ефективній атакі.

Речник також відзначив, що Україна має послідовних союзників, які допомагають їй у боротьбі з агресором. Він зазначив, що жодні обмеження не заважають країні звільнити свою територію, і цей успішний удар є свідченням підтримки від союзників.

17 жовтня Збройні сили України повідомили про удари по аеродромах біля захопленого Бердянська і Луганська, які перебувають під тимчасовою окупацією російськими військами. Гелікоптери та обладнання аеродромів були знищені.

Згідно з американським виданням The Wall Street Journal, українські війська використали для цих ударів далекобійні ракети ATACMS.

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку США за надання цих ракет.

Читайте також: