"Ситуація дуже важка": рашисти влучили в ТЕЦ, яка живить весь Харків

Окупанти завдали ударів по енергетичній інфраструктурі Харкова

У четвер, 11 квітня, окупанти атакували енергетичну інфраструктуру Харкова, що призвело до складного стану з електропостачанням.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов. За його словами, наслідки атаки виявилися дуже серйозними, і місто може залишитись без електроенергії.

"Що стосується електропостачання, то сьогодні вранці наш ворог завдав ударів по енергетичній інфраструктурі міста Харкова. І сьогодні дуже важка буде ситуація з електропостачанням. Нам вдалося запустити певні маршрути трамваїв та тролейбусів. Крім того, працюють муніципальні автобуси", – розповів він.

Мер також повідомив про серйозні пошкодження енергетичної системи в області, що вплинуло на Харків.

"Тому зараз наші комунальні служби співпрацюють з енергетиками щодо перезапуску системи енергопостачання. Не кажу, що електроенергії немає повністю, але є труднощі, і ми розуміємо це. Сьогодні недостатньо напруги у мережах для стабільного енергозабезпечення міста", – уточнив мер Харкова.

Він також зазначив, що всі лікарні міста мають резервні джерела енергії, якщо виникають перебої з електропостачанням.

Харків щасливо обійшлося без постраждалих, хоча житловий фонд отримав пошкодження. Комунальні служби вже проводять огляд покрівель будинків.

"У нас виникла невідкладна потреба в генераторах, паливі та трансформаторах. Ми отримали допомогу від інших міст і областей України. Сьогодні нам надійшла допомога від Закарпаття", – додав Терехов.

Нагадаємо, ніч на 11 квітня російські війська повністю зруйнували Трипільську ТЕС у місті Українка Київської області в результаті масованої ракетної атаки.