Ситуація на фронті жахлива: Пентагон вимагає від Конгресу виділення грошей на зброю для ЗСУ

Керівництво Пентагону стверджує перед Конгресом про необхідність фінансування для України, оскільки на фронті панує жахлива ситуація, а військове озброєння затримується через нездатність Конгресу прийняти фінансовий пакет для воюючої країни.

За повідомленнями Associated Press (АР), голови Пентагону заявили перед комітетом Палати представників Конгресу США про небезпеку, яка загрожує Україні.

"Я просто скажу вам, що Україна зараз стикається з жахливими умовами на полі бою", - сказав генерал Кью Браун, голова Комітету з питань оборони Палати представників.
"Ми вже бачимо, що ситуація на полі бою починає потроху змінюватися на користь Росії. Ми бачимо, як вони досягають поступових успіхів. Ми бачимо, що українцям доводиться нелегко тримати оборону", - сказав міністр оборони Ллойд Остін.

Associated Press відзначає, що такі негативні оцінки голосуютьс, тим часом як республіканці в Палаті представників розглядають законопроєкт щодо зовнішньої допомоги.

Депутатка Бетті МакКолум з Міннесоти посилається на головнокомандувача в Європі Крістофера Каволі і стверджує, що без фінансування від Конгресу, Україна буде розгромлена Росією у 10 разів швидше.

"Без допомоги Сполучених Штатів в Україні буквально закінчаться боєприпаси, і Росія вб'є ще більше цивільних в Україні", - сказала МакКоллум.

Джерело: Фокус