"Ситуація просто підвисла" ‒ Буданов про перебіг бойових дій

На цей час ні Україні, ні Росії не вдається здійснити значних проривів на фронті.

Після того, як Збройні сили України у листопаді звільнили Херсон, основні бойові дії нині розгортаються в районі Бахмута Донецькій області. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, повідомляє ВВС.

За його словами, "ситуація просто підвисла. Руху немає".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На більшості ділянок фронту російські війська в основному займають оборонні позиції. А настання зими та нестача наступальних озброєнь змусили українські сили знизити інтенсивність наземних операцій уздовж лінії зіткнення, що розтягнулася приблизно на тисячу кілометрів.

За словами Буданова, Росія зараз "у повному безвиході". Загарбники зазнають збитків, і Кремль вже вирішив оголосити про чергову хвилю мобілізації. Однак, додає він, українській армії на багатьох напрямках, як і раніше, не вистачає ресурсів для подальшого просування вперед.

"Ми не можемо завдати їм поразки на всіх напрямках у повному обсязі. Але і вони теж не можуть. Ми дуже сильно чекаємо на нові постачання озброєнь, а також надходження більш просунутих типів озброєння", ‒ сказав Буданов.

Окупаційні війська Росії продовжують наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Ворог також намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямку. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 29 грудня.

Українська авіація за добу чотири рази ударила по районах зосередження росіян. Загарбники зазнали значних втрат.

Читайте також: