Скандал із символікою веслувальниці: реакція Житомирської ОВА на олімпійське рішення

Символіка веслувальниці призведе до скандалу
Символіка веслувальниці призведе до скандалу

Житомирська обласна військова адміністрація висловила свою рішучу незгоду з рішенням Міжнародної федерації каное, яке заборонило веслувальниці Анастасії Четвериковій виступати на Олімпіаді в Парижі з написом «I'm Ukrainian» на її каное. Про це повідомив голова Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Позиція Міжнародної федерації каное, яка заборонила нашій веслувальниці Анастасії Рибачок виступати на Олімпіаді в Парижі з надписом «I'm Ukrainian» на каное, не має жодних обґрунтувань з погляду міжнародного права та засад олімпійського руху. Україна щодня бореться на фронті за право наших спортсменів виступати під жовто-блакитним прапором. І вони з гордістю заявляють усьому світу, що вони українці! Навпаки від представників країни терориста та агресора, які шукають можливості брати участь у міжнародних змаганнях під нейтральним прапором», - зазначив Бунечко.

В заяві акцентується, що українські спортсмени щодня борються на фронті за право виступати під національним прапором і з гордістю підтверджують свою національну ідентичність.

«Українська символіка на Олімпіаді має те саме право, що й символи інших цивілізованих країн, а також символи Міжнародного олімпійського комітету. Адже його представникам ніхто не забороняє називати себе представниками МОК. Таке рішення є підтримкою агресивної політики Росії у світі», - підкреслив Віталій Бунечко.

У той же час Житомирська військова адміністрація впевнена, що Анастасія Четверикова, незважаючи на перешкоди, принесе перемогу для України та українців.

Нагадаємо, що організатори звинуватили українську спортсменку в розповсюдженні пропаганди.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також