Скандал із затриманням футболіста представниками ТЦК: військові відреагували

Збройні сили України висловили свою позицію щодо скандалу з футболістом Миколою Сирашем

У Збройних силах України відреагували на скандал з затриманням футболіста Миколи Сираша. Військові наголошують, що захист країни стоїть на першому місці. Про це повідомляє Оперативне командування Захід у Telegram.

В Оперативному командуванні Захід нагадують, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації є регламентованим. Тому якщо у спортсмена немає законних підстав і правильно оформленої відстрочки, він може бути мобілізований.

У ЗСУ заявили, що хочуть підтримувати український футбол, але захист України стоїть на першому місці.

«В той час, коли сотні спортсменів в Силах Оборони героїчно борються з агресором, інколи навіть жертвуючи власним життям, дивно бачити, як футбольний клуб намагається зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставить інтереси клубу вище захисту країни», – заявили в ЗСУ.

Вранці 7 травня працівники місцевого Територіального центру комплектування зупинили і доставили до військкомату футболіста Миколу Сираша та інших гравців ФК Хуст. У ФК Хуст Сираш грає на позиції захисника.

Раніше повідомлялося, що близько 25 футболістів клубу Оболонь отримали повістки від військкомату. Проте клуб Західняк повідомив, що ця інформація не відповідає дійсності.