Скануй чек і виходь: європейська мережа супермаркетів обурила покупців, змінивши правила

супермаркети змінили правила, покупці обурені
супермаркети змінили правила, покупці обурені

Lidl встановлює каси самообслуговування у своїх магазинах. Однак, покупців здивував новий елемент: "ворота безпеки", для відкриття яких потрібно просканувати чек. Про це повідомляє латвійське видання tvnet.

Після кількох років на ринку Латвії, Lidl радує покупців та встановлює багатоочікувані каси самообслуговування. Перші з них з'явились у магазині на вулиці Лубанас, повідомляє видання.

Компанія планує оснастити всі свої магазини у Латвії за кілька місяців і інвестувати близько 2 млн. євро. У кожному супермаркеті буде встановлено від 6 до 10 кас самообслуговування.

Проте, виявилося, що оснащення касових зон у німецького роздрібного торговця трохи відрізняється для покупців. Щоб залишити зону самообслуговування, клієнтам спочатку потрібно просканувати чек.

Деякі покупці були обурені цим нововведенням. За словами латвійських ЗМІ, у соціальних мережах з'явилися повідомлення, наприклад: "Я був радий, коли у них з'явилися каси самообслуговування. Але ні, щоб вийти, треба просканувати чек, тоді ворота відчиняться! Виглядаєш як дурень, навантажений. Зробіть те ж саме звичайним касам - буде як у в'язниці".

Згідно з повідомленням, громадська думка поділяється - одні кажуть, що це є стандартною практикою в Європі, інші незадоволені і не довіряють цій новій системі.

До речі, ферма у штаті Вісконсін, США, зупинила виробництво та відкликала всі свої яйця після випадків отруєння сальмонеллою в дев'яти американських штатах. Щонайменше 65 людей виявили ознаки отруєння, 24 особи були госпіталізовані.

Читайте також