Скаржилася на расистські образи. У РФ 17-річна самбістка вкоротила собі віку

Скаржилася на расистські образи. У РФ 17-річна самбістка вкоротила собі віку
Скаржилася на расистські образи. У РФ 17-річна самбістка вкоротила собі віку

У Росії 17-річна самбістка з Гірничо-Алтайська Ксенія Чепонова скоїла самогубство. У передсмертній записці вона зазначила, що переживала важкий розрив зі своїм хлопцем та зазнала глузувань через свою азіатську зовнішність. Смерть спортсменки підтверджена Новосибірською обласною федерацією самбо.

Один знайомих Чепонової розповів, що її тіло було знайдено тренерами на Алтаї. Вона переїхала з Республіки Алтай в Новосибірськ кілька років тому і займалася самбо в місцевому клубі, де вважалася обіцяючою спортсменкою.

Прощальна записка Чепонової опублікована у її Telegram-каналі 17 серпня. Вона встановила таймер для автоматичної публікації повідомлення після її смерті. Дівчина просила вибачення у своїх батьків і розповіла, що не може впоратися з накопиченими проблемами.

У записці вона також розповіла про приниження, з яким зіткнулася через свою зовнішність. Вона питала, в чому її провина. Чи це через вузькі очі або темний колір шкіри? Вона ніколи не соромилася своєї національності, поки деякі люди не зробили з цього жарт.

Більша частина записки присвячена колишньому хлопцеві Чепонової, з яким вона, судячи з усього, розлучилася недавно. Вона згадувала моменти, коли була щаслива у відносинах, але припускала, що хлопець буде радий її смерті. Вона просила не відносити свій самогубство до болісного розриву.

Раніше було повідомлено, що білоруський прикордонник, який працював на прикордонній заставі "Дивін" на кордоні з Україною, також скоїв самогубство. Його тіло з ознаками суїциду було знайдено 10 серпня.

Читайте також