Скільки ATACMS потрібно для знищення всіх військових об'єктів в Криму: посол відповів

Україні необхідно 500 ракет ATACMS, щоб знищити 150 військових об'єктів окупантів в Криму.

Крім того, ці дальнобійні ракети повинні були б бути передані Україні раніше, зауважив у своєму інтерв'ю "Громадському радіо" дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України, голова правління Українського кризового медіацентру Валерій Чалий.

За словами Валерія Чалого, з політичної точки зору, введення ракет у структуру поставок до України є чудово підібраним часом з боку Вашингтона.

"Під час розмов між російським і китайським керівниками Путін, очевидно, намагався донести своєму сюзеренові, що перемагає та "розриває на шматки" всю Україну. І саме тоді надійшла інформація, що США продовжать підтримувати Україну. До того ж, у США саме зараз відбувається перерва у роботі Палати представників, тому було доречно це зробити", - підкреслив посол.

Чалий вбачає, що поставки ракет ATACMS для України "збалансують ситуацію між Україною та Росією".

17 жовтня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило про удари по аеродромам біля захопленого росіянами Бердянська в Запорізькій області та в Тимчасово окупованому Луганську. Були пошкоджені гелікоптери та обладнання аеродромів. Українські військові використали дальнобійні ракети ATACMS для нанесення ударів.

Президент Володимир Зеленський висловив подяку США за постачання ракет.

США передали Україні близько 20 ракет ATACMS. Наголошується, що їх не можна використовувати для атак на територію Росії, зазначає The New York Times з посиланням на джерела в західному світі.