Скільки будинків в Часовому Ярі не підлягають відновленню: страшна цифра

У Часовому Ярі критичні пошкодження отримали 80% будинків, які не можна відновити. Про це повідомив голова міської військової адміністрації Сергій Чаус. Він також зазначив, що всі будинки у громаді, включаючи багатоповерхівки, пошкоджені, а 80% з них не можуть бути відремонтовані.

За словами Чауса, відновлення майна у Часовому Ярі ускладнюється через неможливість відвідування деяких мікрорайонів міста через небезпеку.

Ведеться реєстр, ми співпрацюємо з "Дією", де люди залишають свої заявки на зруйноване або пошкоджене майно. Ми бачимо ці реєстри, працюємо з ними. Основна "заморочка" наразі - це оформлення актів про зруйноване або пошкоджене майно. На жаль, ми цього робити не можемо в зв'язку з тим, що воно перебуває фактично на нулі

За словами Чауса, окупанти постійно бомбардують місто та знищують його. Вони намагаються замести Часів Яр з лиця землі, так само, як це відбулося з Бахмутом та Авдіївкою. Окупанти звертають свою увагу на житлові райони і намагаються їх зруйнувати. Незважаючи на це, наразі вони не змогли проникнути на територію міста.

За інформацією речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Іллі Євлаша, окупаційні війська намагаються захопити Часів Яр. Відбуваються бої у населених пунктах Іванівське та Богданівка. На підконтрольній окупантам території були побудовані оборонні споруди та мінні поля.

Якщо Часів Яр буде захоплено, це дозволить ворогові отримати контроль над містами Костянтинівка, Дружківка та Краматорськ, створити потужний плацдарм для подальших військових дій та окупувати Костянтинівку.

Пов'язані новини:

  • Глава Часового Яру Сергій Чаус: Тактика ворога – стирання з лиця землі. Так, як це було з Бахмутом і Авдіївкою
  • ЗСУ спростували інформацію про те, що окупанти нібито зайшли до Часового Яру
  • Жорсткі бої за Часів Яр: хто зараз тримає місто