Скільки канадців виступають за припинення допомоги Україні: дані опитування

Більшість канадців підтримують Україну в боротьбі з Росією

За даними дослідження компанії Ipsos, більшість канадців вважають, що Україна повинна продовжувати боротьбу проти вторгнення Росії. Проте одна третина канадців висловили готовність до мирної угоди, навіть якщо це означатиме втрату окупованих територій.

40% опитаних підтримували продовження бойових дій, але 30% висловили готовність до переговорів про припинення війни, з певними поступками. Решта 31% не впевнені, як Україна повинна діяти. Варто відзначити, що серед лібералів 55% підтримують продовження війни, а серед консерваторів - 40% підтримують мирні переговори.

За словами віце-президента Ipsos Public Affairs Шона Сімпсона, люди питають, скільки ще триватиме ця ситуація та коли прийде мир. Також, дослідження показало, що лише 54% канадців продовжують уважно стежити за новинами про війну в Україні і 58% відчувають стурбованість ситуацією.

Незважаючи на підтримку України, канадці вважають, що федеральний уряд не може фінансово допомагати країні через економічну кризу в самій Канаді. Це думають більше половини опитаних. Зазначається, що 54% канадців вважають, що Канада не може собі дозволити продовжувати фінансову допомогу Україні.

«Частка людей, які заявили, що Канада не може собі дозволити допомагати Україні фінансово на тлі нинішньої економічної кризи вдома, зросла до 54%», - зазначається у повідомленні.

Загалом, хоча більшість канадців підтримують Україну, підтримка з боку уряду є нижчою, ніж у минулому році після початку російського вторгнення. Також варто відзначити, що Канада готується до прибуття десятків тисяч українців, які тікають від війни. Вже прибули понад 210 тисяч біженців, а очікується, що до кінця березня приїде ще не менше 90 тисяч осіб.

Читайте також: Народжуваність у Канаді: неочікувані результати