Скільки коштуватиме відпочинок у Туреччині наступного сезону: думка готельєрів

Готель в Туреччині в літньому сонячному деньку
Готель в Туреччині в літньому сонячному деньку

Турецьким готельєрам знову доведеться підняти ціни на відпочинок у новому сезоні. Президент Асоціації професійних менеджерів готелів Хакан Саатчіоглу повідомив, що це пов'язано з необхідністю збільшення витрат на персонал.

Хакан Саатчіоглу прогнозує, що вартість відпочинку для туристів зростатиме на 5-8% у 2025 році. Однією з причин підвищення цін є нестача кадрів в готелях, яку готельі намагаються скоригувати, підвищуючи зарплати. Представник асоціації пояснив, що зростання цін допоможе готелям піднятися на новий рівень роботи.

Він також зауважив, що багатьом готельєрам доведеться продовжувати зберігати персонал навіть у зимовий період, коли зазвичай збільшується кількість звільнених працівників. За його словами, багатьом готелям доведеться мати на 50% більше персоналу, ніж зазвичай у несезон.

Необхідно відзначити, що більшість турецьких громадян більше не можуть собі дозволити відпочинок у своїй країні навіть раз на рік через економічні складнощі. Тому вони все частіше виїжджають за кордон.

Також, кількість туристів з Туреччини, які вирушили до Єгипту, збільшилася утричі. Цього року очікується, що Єгипет відвідає 250 тис. туристів з Туреччини.

Читайте також