Скільки людей в Україні є офіційно зниклими безвісти: МВС назвало цифру

Офіційна статистика зниклих безвісти в Україні
Офіційна статистика зниклих безвісти в Україні

За даними Леоніда Тимченка, наразі в Єдиному реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин перебуває 55 тисяч людей. Він зазначив, що більшість з них є військовослужбовцями і ця кількість є змінною. У деяких випадках, коли місце перебування зниклих осіб встановлюють, виявляється, що вони перебувають у полоні або загинули.

Національна поліція зібрала ДНК-профілі 751 родини, чиї рідні зникли безвісти і перебувають за кордоном. Із цих родин вдалося знайти своїх рідних серед тіл, які раніше вважалися невпізнаними, налічується 107.

Збір ДНК-профілів проводили в Польщі, Чехії, Словаччині, Німеччині, Іспанії, Італії та Туреччині, а також планують організувати його в Швейцарії.

Також українське Мінреінтеграції повідомило про запуск застосунку, який допоможе знайти безвісті зниклих людей та викрадених дітей. Він особливо актуальний у часи війни і його основною функцією є пошук військовослужбовців, дітей та возз'єднання родин, які внутрішньо переміщені, виїхали за межі України або були незаконно депортовані до Росії чи Білорусі.

Читайте також