Скільки працівників ТЦК беруть участь у бойових діях? Дані Міноборони

Менше половини працівників Територіальних Центрів Комплектування та Соціальної Підтримки є учасниками бойових дій

Міністерство оборони України оприлюднило дані, згідно з якими менше половини працівників ТЦК є учасниками бойових дій. Цю інформацію опублікувала народна депутатка Галина Третьякова на своїй сторінці в Facebook.

Процентне співвідношення військовослужбовців Територіальних Центрів Комплектування та Соціальної Підтримки, які є учасниками бойових дій, до їх загальної кількості складає 46,2%.

Також у відповіді Міноборони надана інформація щодо військових пенсіонерів. Розповідаючи про це, народна депутатка зазначила, що середній вік військових пенсіонерів становить 45-47 років, а лише 5410 з них були у ЗСУ.

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років та встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Було також зазначено, що урядовий законопроєкт про мобілізацію розширює категорію заброньованих працівників та передбачає перегляд підприємств та організацій, які можуть бронювати своїх співробітників.

Очікується, що законопроєкт про мобілізацію буде прийнятий Верховною Радою України до кінця березня.

Читайте також:

  • Чи врятує теща зятя від мобілізації? Новий закон: перші правки пройшли комітет
  • Закон про мобілізацію. Друга версія краще?
  • Нещадна мобілізація. Усе, що треба знати про скандальний законопроєкт