Скільки українців готові переїхати до США або ЄС: дані опитування вразили

Українці, які готові переїхати до США або ЄС
Українці, які готові переїхати до США або ЄС

За даними Київського міжнародного інституту соціології, 79% українців не готові переїхати до США чи ЄС навіть у разі отримання громадянства цих країн.

Хоча порівняно з вереснем 2022 року готовність українців переїхати за кордоном зросла до 19%, вона залишається нижчою, ніж у 2020 році. Більшість (79%) вважають, що незалежно від отримання громадянства США чи країн ЄС, вони все одно залишилися б в Україні.

За даними опитування, у вересні 2024 року зріс відсоток 18-29 річних українців, які хотіли б переїхати за кордон - він склав 26%, порівняно з вереснем 2022 року. Однак, 74% українців цього вікового діапазону все ще хочуть лишатися в Україні. Той же тренд характерний і для 30-44 річних, серед яких 75% не планують переїжджати.

За опитуванням, 70% чоловіків у віці 25-55 років не хочуть переїжджати з України, в той час як 27% хочуть. Що стосується жінок у віці 25-55 років, то 80% з них не мають бажання переїхати, тоді як 18% хочуть цього.

Дослідження також зазначає, що більшість українців мають негативне ставлення до слова "Росія" та "прості мешканці Росії". 80% опитаних асоціюють це з чимось негативним, в той час як 6% мають нейтральну або позитивну думку, а 14% не мають думки з цього приводу.

Більшість українців також вважають, що прийшов час для офіційних перемовин з Росією. Однак, основною умовою мирної угоди для населення є звільнення України від російських військ на кордонах 1991 року.

76% українців вважають, що Путін готовий до миру лише на своїх умовах. Це переконання практично розповсюджено у всіх регіонах України. Західний регіон проявляє найбільший скептицизм (84%), що стосується поступок Путіна, тоді як східний регіон менш скептичний (73%).

Опитування також виявило, що американці розділилися щодо допомоги Україні від США: 48% вважають, що США повинні надавати допомогу, 49% - ні.

Читайте також