Скільки українців виїхали до Німеччини за 2023 рік: офіційна статистика

Майже 300 тисяч громадян України прибули до Німеччини у 2023 році. Про це повідомив державний секретар Міністерства внутрішніх справ ФРН Махмут Оздемір. Ця інформація була зафіксована у Центральному реєстрі іноземних громадян Німеччини.

Депутат бундестагу Торстен Фрей звернувся до МВС Німеччини з запитом щодо кількості зареєстрованих українців у 2023 році та кількості осіб, які залишили Німеччину. З відповіді видно, що 293,1 тисячі українців прибули до країни, а 95,9 тисяч осіб з посвідкою на проживання виїхали з Німеччини.

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді також надав дані про кількість українців, які залишили Україну під час війни. За його словами, біженців близько 6,3 мільйони осіб, а внутрішньо переміщених осіб - 3,7 мільйона. Фахівці ООН не зафіксували масового повернення біженців до України і закликали світову спільноту допомогти їм у відновленні життя.

Національне статистичне відомство Німеччини повідомило, що населення країни зросло на 300 тисяч осіб до 84,7 мільйона. Це компенсувало низький рівень народжуваності та старіння населення. Зростання населення у 2023 році було меншим, ніж у 2022 році, коли масово прибули українці, які тікали від вторгнення Росії.

Міграція продовжує бути фактором зростання населення, враховуючи спад чисельності населення Німеччини. Населення країни постійно зменшується протягом десятиліть.

Читайте також: Верховний комісар ООН закликав Україну створити стратегію повернення біженців