Скільки відсотків українців вважають росіян «братнім народом»: результати опитування

Результати опитування про відношення українців до росіян
Результати опитування про відношення українців до росіян

Росія своїми діями в бойових діях проти України значно погіршила свій імідж як в Україні, так і в світі загалом. За даними опитування Центру Разумкова, тепер лише 3% опитаних вважають, що українці і росіяни завжди були і залишаються "братніми народами".

У 2017 році цю думку підтримували 27% опитаних, але зараз вона поділяється лише 3% респондентів. Значно зросла кількість тих, хто вважає, що українці і росіяни ніколи не були братніми народами (з 16% до 44%). Кількість тих, хто вважає, що вони вже не є братніми народами, хоча раніше були, знизилася з 50% до 46%.

Згідно з опитуванням, особливі зміни відбулися в Східному та Південному регіонах. У 2017 році 52% мешканців Сходу вважали, що українці і росіяни завжди були і залишаються братніми народами, але зараз ця думка підтримується лише 7%. У Південному регіоні кількість таких думок зменшилася з 45% до 7%.

Серед старшої вікової групи, які становлять 50 і більше років, більшість (51%) вважають, що українці і росіяни раніше були братніми народами, але вже не є. У молодшій віковій групі (від 18 до 35 років) більшість (50%) вважають, що вони ніколи не були братніми народами, а у середній віковій групі (36-49 років) ці дві думки мають однакову кількість прихильників (46%).

Читайте також