Школи Одеси 2 травня працюватимуть дистанційно: у чому причина

Одеські школи переходять на дистанційне навчання

2 травня одеські школярі будуть навчатися у форматі онлайн. Про це повідомила директорка департаменту Олена Буйневич. Рішення про перехід на дистанційну форму навчання рекомендували муніципальний департамент освіти та науки та обласна військова адміністрація.

У школах на кожній паралелі працюватимуть чергові класи. Щодо дитячих садочків, вони будуть працювати, але батьків просять залишати дітей удома.

10 річниця трагічних подій в Одесі

2 травня виповнюється 10 років з моменту подій 2014 року, коли в Одесі під час сутичок між прихильниками Євромайдану та прихильниками "русского міра" загинуло 50 людей.

Голова департаменту Олена Буйневич зауважує, що через прив'язаність російських окупантів до різних дат, 2 травня в Одесі існує загроза обстрілів.

Розслідування трагедії

Правоохоронці стверджують, що сутички в Одесі були організовані і сплановані. Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо колишнього заступника керівника ГУМВС України в Одеській області Дмитра Фучеджі за обвинуваченням у організації масових заворушень. Обвинувальний акт направлено до суду.

З'ясувалося, що Дмитро Фучеджі керував громадським рухом "Антимайдан", якій організував заворушення в Одесі 2 травня 2014 року, що призвело до смерті людей і знищення майна. Також фігурує у законопроекті про неможливість амністії для організаторів та організаторок масових жорстокостей

Слідчі абсолютно спростували версію подій, озвучену самим Дмитром Фучеджі на неформальному заході. Він спростував цю версію на неофіційному заході в Росії під час зустрічі з членами Радбезу ООН, організованою російською делегацією.