Скільки заробляє педіатр в Україні на місяць

Медичний працівник — престижна робота в будь-якій точці світу, але вона пов'язана з багатьма важливими нюансами. Наприклад, працюючи педіатром, потрібно вирізнятися стресостійкістю і певною емпатією. Адже доведеться працювати з дітьми та їхніми батьками.

Утім, обираючи таку професію, першим чим керується медичний працівник, скільки заробляє педіатр. Адже так склалося в Україні, що не завжди медична освіта окупається навіть величезним обсягом роботи.

Скільки отримує педіатр в Україні? 

Для початку потрібно розуміти, що нехай робота педіатром і є престижною, вона не завжди приносить великий дохід. У середньому за місяць педіатр в Україні заробляє близько 22,5 тис гривень. При цьому йдеться про майже повний завантажений день. 

скільки заробляє педіатр

Тому питання, скільки заробляє педіатр, навряд чи стає причиною піти в цю професію. Зазвичай студенти медичних навчальних закладів керуються більш філософськими та "високими" мотивами. 

При цьому заробити на педіатрії можна, хоча й для цього доведеться пошукати альтернативні шляхи. Наприклад, працевлаштуватися в приватний медзаклад. 

Про те, можна заробити на педіатрії чи ні, можна судити тільки після закінчення всіх етапів освіти. Тому почнемо з того, як в Україні взагалі можна стати педіатром:

  1. Здобудьте вищу медичну освіту в університеті або медичному інституті України.

  2. Після закінчення навчання пройдіть інтернатуру або ординатуру за спеціальністю "педіатрія".

  3. Складіть усі необхідні іспити та отримайте ліцензію на право заняття медичною практикою від Міністерства охорони здоров'я України.

  4. Пройдіть навчання та отримайте додаткові сертифікати або спеціалізацію в педіатрії, якщо це необхідно для кар'єри. Така спеціалізація зазвичай надає можливість стати більш затребуваним педіатром. 

  5. Після завершення всіх етапів студент зможе працювати педіатром у клініках, лікарнях і вести приватну практику по всій Україні.

Обійти весь цей складний шлях ніяк не вдасться. 

Порівняння зарплат педіатра в Україні та в інших країнах світу 

Якщо мова зайшла про зарплату педіатра, слід враховувати ще кілька важливих факторів. Наприклад, країна чи місто, і відповідно рівень життя. Від рівня життя залежить мінімальна і середня зарплата. Вона і визначає заробіток педіатра в державній установі. 

скільки отримує педіатр

Кілька прикладів середніх зарплат педіатрів у різних країнах:

  1. Середня річна зарплата педіатра в США становить близько 175,000 - 220,000 доларів, але заробіток може бути вищим залежно від місця розташування і досвіду педіатра.

  2. У Канаді педіатри заробляють приблизно від 150,000 до 250,000 доларів на рік.

  3. Середня зарплата педіатра в NHS (Національна служба охорони здоров'я) Великобританії може варіюватися від 37,500 до 70,000 фунтів на рік.

  4. В Австралії середня річна зарплата педіатра становить близько 150,000 - 250,000 доларів.

У середньому, педіатри можуть заробляти від 15,000 до 30,000 гривень на місяць.

Кілька слів про обов'язки педіатра 

В Україні зарплата педіатра залежить від низки чинників, включно з місцем розташування і типом медичного закладу. 

Обов'язки педіатра включають:

  1. Медичні огляди.

  2. Діагностика та лікування.

  3. Педіатри проводять вакцинації, консультують батьків з питань профілактики захворювань, дають рекомендації про правильне харчування.

  4. Педіатри консультують батьків з питань догляду за дітьми, харчування, сну, розвитку та виховання.

  5. Педіатри стежать за дітьми з хронічними захворюваннями, такими як астма, діабет, алергії.

  6. Документація та ведення медичних записів. 

Загалом у педіатра досить багато різних обов'язків.