Скільки заробляє скільки заробляє HR менеджер в IT

Сфера IT зараз одна з найпопулярніших і високооплачуваних. Саме тому саме в цій сфері постійно з'являються нові вакансії. Головним аргументом, звісно, є скільки заробляє hr менеджер або інший працівник цієї ж сфери. 

Що стосується того, скільки заробляє hr в IT, то на цей момент впливає дуже багато обставин. Важлива і країна, і досвід, і компанія, на яку працює менеджер. Утім, саме сфера визначає доволі високі заробітки для всіх фахівців. 

Хто такий HR-менеджер і чим він займається? 

Такий фахівець у галузі інформаційних технологій (IT) займається широким спектром завдань, пов'язаних з управлінням людськими ресурсами в компанії, що спеціалізується на IT. Якщо говорити простіше, то такий менеджер незалежно від зайнятості компанії займається саме людьми (персоналом). Тобто до діяльності компанії прямого стосунку такий менеджер не має. Відповідно від того, що це IT, зарплати вищі, але при цьому багато нових навичок не потрібно.

скільки заробляє hr в it

Деякі з основних галузей, якими займається HR-менеджер в IT:

  1. Найм і підбір персоналу. HR-менеджер відповідає за найм і підбір кваліфікованих фахівців в IT-компанію. Він орієнтується на потреби в персоналі, розробляє вимоги до вакансії, проводить інтерв'ю, обирає кандидатів і допомагає їм успішно інтегруватися в компанію.

  2. Управління персоналом. HR-менеджер "піклується" про персонал компанії, включно з визначенням цілей і певної мотивації, професійним розвитком і продуктивністю. Він розробляє та впроваджує програми мотивації, бонусні системи, системи оцінки продуктивності та плани розвитку кар'єри кожного працівника.

  3. Навчання та розвиток. HR-менеджер організовує навчання і розвиток персоналу, щоб забезпечити їхнє зростання і розвиток у компанії. Це може включати в себе організацію тренінгів, семінарів, курсів навчання, участь у конференціях та інші форми навчання.

  4. Вирішення конфліктів і проблем. HR-менеджер допомагає вирішувати конфлікти і проблеми всередині команди або між співробітниками. 

  5. Створення та підтримка корпоративної культури. HR-менеджер бере участь у формуванні та підтримці корпоративної "культури" в компанії.

  6. Розрахунок пільг. HR-менеджер відповідає за управління системою компенсацій і пільг для співробітників (заробітна плата, бонуси, соціальні пільги, медичне страхування та інші бенефіти).

Загалом, ці сфери діяльності HR-менеджера в IT є лише частиною його обов'язків, які можуть змінюватися залежно від розміру компанії, її культури та особливостей ведення бізнесу.

Що, дійсно впливає на заробіток HR-менеджера?

Зарплата HR-менеджера у сфері інформаційних технологій може значно відрізнятися. Насамперед на це впливає досвід і кваліфікація. Загалом, якщо розглядати саме сферу IT, то важлива і країна, на яку працює менеджер. У деяких країнах компанії заробляють більше завдяки рівню життя (такий фактор не можна створити природним чином лише за бажанням компанії).

Що впливає на те, скільки заробляє hr менеджер (на місяць, на день або на рік):

  1. Зарплати можуть відрізнятися залежно від регіону. Важливе місто або навіть район, де розташована компанія. 

  2. Досвід роботи та професійні навички можуть значно вплинути на рівень заробітної плати HR-менеджера. Що більше досвіду та кваліфікації, то, звісно, й вища зарплата.

  3. Зарплата може відрізнятися і залежно від розміру компанії. Наприклад, у великих компаніях зазвичай платять більше, ніж за невеликі стартапи.

  4. Обов'язки та рівень відповідальності. HR-менеджери можуть також займатися управлінням персоналом, включно з наймом, навчанням. Відповідно, чим більша відповідальність, тим вищою може бути і зарплата. 

Загалом, у США середня річна зарплата HR-менеджера в IT-сфері може становити від 50,000 до 150,000 доларів або навіть вища, залежно від усіх перерахованих вище фактів, а в Україні зарплати в рази нижчі за тих самих умов. Тому визначати зарплату тільки за одним критерієм складно. 

Скільки в середньому в Україні та у світі заробляє HR-менеджер?

Складаючи всі обставини, на hr можна заробити досить багато. Загалом зарплата такого працівника залежить від країни, де законно працює компанія. 

скільки заробляє hr

Дохід HR-менеджерів у кількох країнах:

  1. У США середня річна зарплата HR-менеджера може коливатися від 50,000 до 100,000 доларів або навіть вища у великих містах і компаніях.

  2. У Великій Британії зарплата HR-менеджера може бути від 25,000 до 60,000 фунтів і вище залежно від досвіду. 

  3. У Німеччині середня річна зарплата HR-менеджера може становити від 40,000 до 70,000 євро, але у великих міжнародних компаніях вона може бути і вищою.

  4. У Франції зарплата HR-менеджера зазвичай коливається від 35,000 до 60,000 євро на рік.

  5. У Канаді середня річна зарплата HR-менеджера може бути від 50,000 до 90,000 доларів на рік.

  6. В Австралії зарплата HR-менеджера може варіюватися від 60,000 до 120,000 євро на рік.

В Україні зарплата в 2-3 рази нижча, якщо тільки не працювати на міжнародну компанію.