Скільки заробляє стюардеса, стюард і бортпровідник

Робота бортпровідника або стюардеси досить престижна і перспективна. Вона також дає змогу добре заробити і побачити світ. Одним із головних аргументів, чому варто обрати таку роботу, скільки заробляє стюардеса або скільки заробляє бортпровідник. Адже деякі авіакомпанії платять досить великі гроші своїм працівникам. 

скільки заробляє стюардеса

Зарплата стюардеси, стюарда і бортпровідника може значно різнитися залежно від безлічі чинників, включно з авіакомпанією, рівнем досвіду, регіоном роботи і типом повітряних суден. Такі фактори потрібно враховувати, обираючи подібну роботу. 

Загальні цифри: скільки заробляє бортпровідник і стюардеса? 

Загалом початкова зарплата стюардеси або стюарда може коливатися від кількох тисяч до кількох десятків тисяч доларів на рік. Досвідчені та висококваліфіковані члени екіпажу можуть заробляти більше. Насамперед усе залежить від компанії, на яку працює стюард.

скільки заробляє стюард

Крім фіксованої зарплати, стюардеси та стюарди можуть отримувати додаткові пільги, як:

  • безкоштовні авіаквитки;

  • страховка;

  • компенсації за проживання в різних країнах і додаткові бонуси.

Для отримання точної інформації про зарплату рекомендується звертатися до конкретної авіакомпанії або глянути дані про заробітну плату в даній галузі та регіоні. Але навіть загальні цифри вже стають причиною обрати подібну професію.

Від чого залежить зарплата стюардеси і стюарда?

скільки заробляє бортпровідник

Зарплата бортпровідника залежить від кількох чинників, включно з:

  1. Досвід роботи в авіакомпанії може впливати на рівень заробітної плати бортпровідника. Що більше досвіду, то вища можлива заробітна плата.

  2. Зарплати можуть відрізнятися залежно від країни та регіону. Наприклад, у країнах із вищим рівнем життя зарплати можуть бути вищими.

  3. Рівень заробітної плати може залежати від розміру та фінансового становища авіакомпанії. Великі світові авіакомпанії часто пропонують вищі зарплати.

  4. Тип повітряних суден. Зарплата також може відрізнятися залежно від типу повітряних суден, на яких працює бортпровідник. Наприклад, робота на довгих міжнародних рейсах може передбачати додаткові компенсації.

  5. Бонуси та пільги. Деякі авіакомпанії надають бонуси, пільги та додаткові бенефіти, як безкоштовні авіаквитки, страхування, компенсації за проживання в різних країнах, що також може вплинути на загальний дохід.

  6. Різні авіакомпанії можуть мати різні внутрішні політики з оплати праці, що також може позначитися на зарплаті бортпровідника.

Зарплата бортпровідників може істотно відрізнятися залежно від країни і регіону. Відповідаючи на запитання, скільки заробляють стюарди, важливо враховувати низку чинників. Вони й визначають, скільки отримує бортпровідник. 

Скільки отримує стюардеса в різних країнах світу? 

Про те, скільки отримують стюардеси, можна судити не тільки за компанією або країною. На те, скільки в середньому заробляє працівник авіакомпаній, впливає і графік роботи, і додаткові обов'язки. 

скільки отримує стюардеса

По різному на місяць заробляють і працівники з різним громадянством:

  1. У США зарплата бортпровідників може починатися від приблизно 25,000 - 40,000 доларів на рік для новачків, але з досвідом і на довших рейсах вона може збільшуватися. Деякі досвідчені бортпровідники у великих авіакомпаніях можуть заробляти понад 70,000 доларів на рік.

  2. Зарплати в Європі можуть варіюватися залежно від країни. У середньому вони починаються від 20,000 - 40,000 євро на рік.

  3. У різних країнах Азії, таких як Японія, Китай і Південна Корея, зарплати можуть сильно варіюватися. Початкова зарплата може бути порівнянна із зарплатами в США, але може змінюватися залежно від авіакомпанії.

  4. У країнах Близького Сходу, таких як ОАЕ і Катар, зарплати бортпровідників можуть бути відносно високими. Початкова зарплата може бути в районі 30,000 - 40,000 доларів на рік, але додаткові пільги і бонуси можуть істотно збільшувати загальний дохід.

Також варто враховувати, що в деяких країнах бортпровідники можуть отримувати додаткові пільги, такі як безкоштовні авіаквитки та страхування.

На зарплату впливає і досвід роботи. У деяких країнах є окремі вимоги до персоналу. Наприклад, до зовнішнього вигляду, зросту чи ваги. Є й вимоги, які стосуються статі. Наприклад, стюарди зараз цінуються в рази вище, ніж жінки в ролі стюардеси. 

скільки отримує стюард

Зарплата безпосередньо залежить від компанії, в якій і працює бортпровідник. Страховка при цьому також різниться від компанії до компанії, і саме вона визначає подальші виплати стюардеси або стюарда. Попри всі ці фактори, зарплата бортпровідника досить висока для будь-якої країни і компанії.