Скільки заробляє заправник на заправці в Україні на місяць

Робота заправника можливо і не вважається найпрестижнішою в Україні, але може надати багато можливостей, наприклад, для швидкого заробітку. 

Питання, скільки заробляє заправник, найбільш вирішальне. Утім, разом із цим у заправника є і багато обов'язків та небезпека отримати травму на роботі.

Скільки отримує заправник: що входить до його обов'язків 

Перш ніж порахувати, скільки заробляє заправник в Україні, потрібно розуміти, з яким видом відповідальності доведеться зіткнутися. 

скільки отримує заправник

Обов'язки заправника (заправника АЗС) в Україні включають:

  1. Заправку автомобілів. Основний обов'язок заправника — заправка автомобілів паливом на автозаправній станції (АЗС) відповідно до вимог безпеки.

  2. Обслуговування клієнтів. Заправники обслуговують клієнтів, допомагаючи їм заправити автомобіль, надаючи інформацію про наявність різних видів палива.

  3. Приймання платежів. Заправники приймають платежі від клієнтів, а також можуть проводити операції з банківськими картами.

  4. Дотримання правил безпеки: Заправники повинні суворо дотримуватися правил та інструкцій з безпечної експлуатації АЗС, а також забезпечувати безпеку клієнтів.

  5. Заправники відповідають за чистоту і справний стан обладнання на АЗС, включаючи насоси, резервуари, заправні пістолети.

Загалом робота заправника досить важка: насамперед фізично. Також йому доведеться постійно спілкуватися і контактувати з людьми, а це досить складно морально.

Скільки в середньому можна заробити, як заправник в Україні?

Для початку розберемо, як можна швидко стати заправником в Україні. 

Щоб стати заправником на автозаправній станції (АЗС) в Україні, доведеться пройти кілька кроків:

  1. Зазвичай для роботи заправником не потрібна вища освіта. У цьому плані можна не переживати і навіть намагатися працевлаштуватися без досвіду. 

  2. Майже з нуля можна почати шукати вакансії. 

  3. Далі потрібно пройти співбесіду. Особливої підготовки до цього теж не потрібно. 

  4. Після успішного проходження співбесіди, можливо, доведеться пройти коротке навчання з правил безпеки на АЗС та основ роботи з обладнанням. Такий крок майже завжди обов'язковий. 

Загалом саме навчання на заправника не займає багато часу. Тому така робота настільки приваблива для людей різного віку та досвіду. 

Заробіток заправника в Україні та інших країнах світу

У середньому в Україні у 2024 році як заправник можна заробити на місяць близько 13-15 тис гривень. Це за умови повної зайнятості. Якщо працювати багато, то можна і більше заробити. При цьому доведеться приготуватися до досить важкої фізичної роботи. 

скільки заробляє заправник

Зарплата заправника безпосередньо залежить від типу заправки, де він працює. Що стосується інших країн, то і зарплати там відповідно інші. Насамперед на дохід заправника впливає економіка країни, середня зарплата і загальний рівень життя. 

Ось приклади середніх заробітних плат заправників у деяких країнах:

  1. У США середня заробітна плата заправника на АЗС може коливатися від 10 до 15 доларів на годину, залежно від досвіду роботи та місця розташування заправки.

  2. У Канаді заправники можуть заробляти приблизно від 13 до 20 канадських доларів на годину.

  3. У Великій Британії заробітна плата заправника на АЗС становить приблизно від 7 до 10 фунтів на годину.

  4. В Австралії заправники можуть отримувати близько 20-25 австралійських доларів на годину.

В Україні заробітна плата заправника на АЗС залежить від низки факторів, включно з регіоном країни та розміром компанії. 

Загалом в Україні зарплати заправника нижчі, ніж у США або країнах Європи.