Скільки заробляють у Макдональдсі та яка зарплата в Маку

Мак або Макдональдс давно став звичною мережею ресторанів швидкого харчування. Робота там раніше була більше доступна студентам і молоді, а ось зараз у компанії є великі кар'єрні перспективи для людей різного віку. 

Аргументом, щоб влаштуватися на роботу, стане і скільки заробляють у Макдональдсі на різних посадах. При цьому компанія може по-різному оцінювати якість праці в різних країнах. 

Скільки у світі заробляють працівники Макдональдса? 

Середня зарплата працівника цієї компанії в різних країнах значно різниться. У США ж ситуація із зарплатою склалася інакше. Співробітники Макдональдса в США, як правило, отримують мінімальну зарплату, яка становить близько 7-8 доларів на годину, за винятком деяких більш кваліфікованих посад.

скільки заробляють у макдональдсі

Згідно з даними McDonald's, найвищі зарплати серед працівників мережі в Києві та Київській області - близько 15 тис. гривень на місяць. Найменші зарплати у працівників "Макдональдс" у Запоріжжі, Чернігові та Сумах - близько 10,5 тис гривень. Тож, скільки отримують у Макдональдсі, залежить від багатьох факторів. Насамперед від регіону, де працює компанія. 

Скільки заробляють у Маку по Україні? 

Зарплата в мережі McDonald's залежить від місця розташування, рівня посади, досвіду роботи та інших факторів. Зазвичай співробітники McDonald's, як касири, які готують страви або обслуговують клієнтів, отримують погодинну оплату. Тобто в них фіксована оплата. 

При цьому зарплата в Маке залежить від графіка роботи. Те, що платять у США, не платять в Україні, попри те, що мережа одна. Тому, скільки заробляють касири в Макдональдсі, залежить і від часу роботи, і від розташування самого ресторану. 

Зарплата залежить і від посади:

  1. Касири. Зарплата: зазвичай це погодинна оплата, яка може змінюватися. 

  2. Кухарі та співробітники, що займаються приготуванням їжі. Зарплата: також зазвичай погодинна оплата, яка може бути трохи вищою, ніж у касирів.

  3. Менеджери ресторану. Зарплата: значно вища, ніж у співробітників на низьких позиціях. Зарплата менеджерів у McDonald's може бути погодинною або фіксованою сумою залежно від їхньої посади та обов'язків.

Заробітна плата також може залежати від законодавства певної країни. Тобто сказати точно, скільки отримує працівник Макдональдса на день, на місяць чи в середньому на рік дуже складно. 

Скільки отримує працівник Мака: що може вплинути на заробіток? 

Робота в McDonald's може надати різні перспективи, особливо для тих, хто тільки починає будувати свою кар'єру. Такий старт неминуче призведе до зростання та розвитку. 

Саме кар'єрне зростання дає змогу в рази більше заробляти навіть у Маку. 

скільки отримують у макдональдсі

Ось кілька перспектив, які пов'язані з роботою в McDonald's:

  1. Досвід роботи та навички. Робота в McDonald's може надати цінний досвід в обслуговуванні клієнтів, командній роботі та управлінні часом. Тобто крім основної роботи, можна здобути й додаткові навички. Вони можуть бути корисними в майбутній кар'єрі, у будь-якому іншому місці чи ресторані. 

  2. Професійний розвиток. McDonald's часто пропонує внутрішні програми навчання та розвитку для своїх співробітників. Наприклад, навчання навичкам управління, обслуговування та іншим ключовим аспектам бізнесу, які допоможуть у майбутньому на іншій роботі. 

  3. Можливості для просування. Співробітники McDonald's часто просуваються по службі. Почавши з базових позицій, вони можуть займати більш відповідальні посади, як касир. Така можливість є практично у всіх співробітників. 

  4. Робота на різних позиціях. McDonald's надає різноманітні позиції, від обслуговуючого персоналу до менеджерів і фахівців у сфері обслуговування клієнтів. Приходячи на співбесіду, можна отримати будь-яку з цих посад. Також може відбуватися такий перехід і в процесі роботи. 

  5. Стабільність і бонуси. McDonald's, як велика корпорація, надає своїм співробітникам стабільність у роботі та різні бонуси, як-от страхування, знижки на продукцію компанії та додаткові пільги.

Усі переваги роботи в Маке можна відзначити, тільки дізнавшись "кухню зсередини". Далеко не всім підходять такі умови працевлаштування, а от інші працівники не тільки так працевлаштовуються, а й знаходять можливості кар'єрного зростання. 

В іншому робота в Макдональдсі може бути вдалою, як перша. Вона підійде для всіх, хто вперше шукає роботу або хоче знайти підробіток. Серед переваг такої роботи і те, що вимог до персоналу у мережі ресторанів вуличного харчування не так і багато. Керівництво часто набирає на вакансії людей без досвіду і без освіти. У такому разі робота дається легше, ніж більшість вакансій в інших компаніях, ресторанах і закладах.