Sky News: китайські хакери зламали сервери Міноборони Британії

Міністерство оборони Великої Британії стало об'єктом атаки з боку китайських хакерів. Про це повідомляє Sky News.

За даними видання, у вівторок депутатам британського парламенту буде повідомлено про витік даних Міністерства оборони, які стосуються персональних даних військовослужбовців.

Хоча британський уряд не називає залучену країну, він розуміє, що це Китай.

Китай підозрюється у кількох атаках на Міноборону Великої Британії, зокрема на систему оплати праці військовослужбовців і ветеранів. В хакерів був доступ до імен і банківських реквізитів.

Міноборони заявляє, що всі зарплати будуть виплачені, і співробітникам не потрібно хвилюватися. Їм також нададуть консультації та підтримку.

Крім того, хакери зруйнували систему підрядника, яка не має відношення до головних комп'ютерних систем Міністерства оборони.

Інцидент може ускладнити обмін конфіденційною розвідувальною інформацією між Великою Британією та іншими країнами, що мають напружені відносини з Китаєм.

Раніше повідомлялося, що уряд Великої Британії має намір публічно звинуватити Китай у зламі британського виборчого реєстру з особистими даними мільйонів виборців.

Крім того, спеціалісти Головного управління розвідки Міноборони України здійснили масштабну кібератаку на ресурси правлячої партії "Єдина Росія".

Читайте також:

  • "Head Mare йде за тобою": хакери зламали провайдера з Кубані і розіслали СМС його абонентам
  • Помста за смерть Навального: хакери викрали базу даних російських в'язнів