Шляхи до миру стають все темнішими

Шляхи до миру стають все темнішими

У виданні The New York Times політичний стратег та експерт з громадської думки, який проживає в Тель-Авіві, Далія Шайндліна, поділилася своїми думками про поточну ситуацію.

Її болісне спостереження полягає в тому, що вона боїться, що ці події можуть знищити все, за що вона працювала протягом усього свого життя - мир, справедливість, рівність та зменшення політичного насильства.

Значну частину свого життя Шайндліна присвятила виснажливим політичним кампаніям для партій, які пропагували припинення ізраїльсько-палестинського конфлікту та встановлення миру. Вона співпрацювала з правозахисними та миротворчими організаціями та досліджувала глибини етнонаціоналістичного конфлікту та демократії. Тепер вона відчуває величезний розчарування в світових інституціях та світовому співтоваристві, які не в змозі захистити людей та запобігти війнам.

Шайндліна також зауважує, що всі більш частіше обирають авторитарних лідерів замість демократії, що ставить під загрозу міжнародну систему. Вона закликає до нових підходів до миру на основі партнерства та наголошує на важливості цінностей, таких як солідарність, моральність та справедливість.

Незважаючи на те, що цінності не врятують нас від жорстокості, вона вірить, що вони можуть стати рушійною силою, що збереже наше людство.

Переклад Gazeta.ua

Читайте також: