«Слідкуйте за кишенями у Туреччині»: Британія звернулася до туристів

Слідкуйте за кишенями у Туреччині
Слідкуйте за кишенями у Туреччині

Попередження для туристів, які відвідують "основні туристичні райони" Туреччини

Міністерство закордонних справ Великої Британії випустило попередження для туристів, які відвідують "основні туристичні райони" Туреччини, зокрема Стамбул. За даними Birmingham Mail, ця засторога пов'язана зі збільшенням кількості вуличних пограбувань та кишенькових крадіжок, спрямованих на туристів. Туристам рекомендують бути обережними зі своїми особистими речами та забезпечувати їхню безпеку.

У попередженні наголошується, що вуличні пограбування та кишенькові крадіжки є поширеними в основних туристичних районах Стамбула, тому важливо берегти свої особисті речі та переконуватися, що вони завжди у безпеці.

Туристів також попереджають про завищені ціни на продукти харчування та напої, а також про ризик сексуальних домагань. Рекомендується самостійно купувати напої в барах та нічних клубах і завжди тримати їх у полі зору, остерігатися незнайомців, які пропонують обміняти гроші, відвезти вас до ресторану чи нічного клубу, або пропонують їжу та напої, так як в них може бути щось підсипано.

Зокрема, розглянуто проблему сексуального насилля, згідно з даними британського консульства в Туреччині, нараховано 42 повідомлення про сексуальні домагання, включаючи випадки зґвалтування, причому більшість інцидентів сталася під час літніх канікул у прибережних туристичних районах. Особливо жертвами ставали люди, з якими зловмисники стикалися раніше того ж дня, включаючи співробітників готелів та спа-салонів. Також було зазначено тривожну тенденцію нападів на дітей у громадських туалетах, тому батькам радять бути пильними.

Туристам, які користуються громадським транспортом, рекомендують переважно використовувати лише зареєстровані таксі та запам'ятовувати реєстраційний номер машини перед поїздкою. Користуватися таксі у незнайомців може бути небезпечно, попереджують у повідомленні.

Згідно із заявою газети Hurriyet, представники турецької індустрії туризму пропонують переглянути формат "все включено" у готелях, який є популярним серед іноземних туристів. Вони пропонують змінити варіанти вибору окремих послуг, зокрема, відмовитись від надання алкоголю за такою схемою.

Читайте також