Слів підтримки недостатньо: у WP розповіли, якою має бути допомога Заходу для перемоги України

Мапа України з зонами конфлікту
Мапа України з зонами конфлікту

НАТО планує оголосити про відкриття нового офісу в Києві

Наступного тижня у Вашингтоні відбудеться саміт НАТО, на який Україна покладає велику надію. За інформацією колумніста The Washington Post Джоша Рогіна, очікується, що лідери Альянсу оголосять про відкриття нового офісу в Києві, який буде міжнародним центром до членства. Також передбачається спільне зобов'язання надати Україні фінансову допомогу на суму 40 мільярдів доларів до 2025 року.

Україна сподівається на більше

Проте Україна має більші очікування, зокрема, від формального кроку до повного членства в НАТО, як це сталося з Європейським Союзом. Українське керівництво також бажає більш конкретних заходів, таких як посилення обороноздатності та зняття обмежень на використання американської зброї проти Росії.

Сигнал Путіну та довгострокова безпека

Сенатор Джин Шахін підкреслила, що саміт НАТО повинен стати сигналом для Путіна, що Росія не може ветувати бажання України стати членом Альянсу. За словами Рогіна, найкращий спосіб забезпечити довгострокову безпеку України - надати їй можливості для перемоги над Росією.

Важливість успіху України для США

Рогін наголошує, що для президента Байдена важливо використати саміт НАТО, щоб пояснити американському народу, наскільки важливий успіх України для національної безпеки США.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський розповів про очікування від саміту НАТО.

Читайте також