Шмигаль розповів про нову атаку на енергетику та озвучив плани на опалювальний сезон

Атака на енергетику. Плани на опалювальний сезон.
Атака на енергетику. Плани на опалювальний сезон.

Російські агресори здійснили нічний наступ на три об'єкти енергетичної інфраструктури в Україні, використовуючи дрони та ракети.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану атаку на українську енергетику, застосувавши для цього дрони та ракети. Зокрема, було атаковано три об'єкти передачі електроенергії, один із них - у Миколаївській області.

Незважаючи на атаку, енергетична система України продовжує працювати в збалансованому режимі. За словами прем'єр-міністра, вимкнень електропостачання не заплановано, а росіяни не досягли своїх цілей.

Під час візиту до Миколаєва Шмигаль ознайомився з процесом встановлення двох когенераційних установок потужністю 1,5 МВт кожна. Ці установки забезпечать теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків, 5 медичних та 24 освітніх закладів.

«Миколаївоблтеплоенерго» планує до нового опалювального сезону побудувати 5 об'єктів розподіленої генерації на базі газопоршневих когенераційних установок загальною потужністю 5,5 МВт.

За минулу добу через обстріли і бойові дії були зафіксовані знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Івано-Франківській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Читайте також