Шмигаль спрогнозував, коли Україна розпочне переговори про вступ до ЄС

Україна може розпочати переговори щодо вступу з ЄС

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна розраховує розпочати переговори щодо вступу з ЄС у першій половині цього року. Він наголосив, що Україна сподівається на швидке схвалення переговорних рамок з боку європейських партнерів. Прем'єр також впевнений, що Україна зможе виконати своє "домашнє завдання" протягом двох років. Шмигаль переконаний, що вступ України до ЄС принесе країні більше вигод, ніж коштуватиме процес приєднання. Зазначимо, що фінансові витрати на вступ України до ЄС оцінюються у 110-136 мільярдів євро.

За словами прем'єра, спірні питання можуть бути вирішені під час переговорів упродовж дворічного процесу. Раніше Європарламент підтримав намір Вірменії стати кандидатом на вступ до ЄС.

"Ми чекаємо і хочемо отримати схвалення Європейської ради на найближчому засіданні (цього тижня – ред.) і віримо, що зможемо розпочати переговори про вступ у першій половині цього року", – сказав він.
"Ми сподіваємося, що наші європейські партнери схвалять його без будь-яких додаткових поправок, як пропонує Європейська комісія… щоб це сталося раніше, одразу після нашої перемоги", – наголосив прем'єр.