Що буде із тарифами на електроенергію: відповідь міністра

Міністерство енергетики України на даний час не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

«Без цього рішення ми б не відновили нашу енергетику і не пройшли б зиму так, як ми її пройшли, – спокійно, стабільно і без відключень»

Галущенко зазначив, що підвищення тарифів на електроенергію минулого року стало наслідком масштабних атак РФ на енергетику.

Проте зараз, за його словами, говорити про підвищення ще зарано.

«Ми ще не розуміємо масштабів пошкоджень, не здійснено повної оцінки збитків і не зрозуміло, які гроші потрібні на відбудову. Тому наразі немає жодних проєктів або напрацювань щодо зміни тарифів», – додав Галущенко.

Російський удар по українських енергетичних об’єктах

Раніше Сил оборони півдня повідомили, що удари РФ по українських енергетичних об’єктах можуть свідчити про намір окупантів дестабілізувати роботу промисловості, сільського господарства, які суттєво залежать від енергетики.

У ніч з 22 на 23 березня українські енергооб'єкти в низці регіонів України потрапили під масований російський удар.

Відзначаються пошкодження у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. Там були аварійні відключення електроенергії.

Для стабілізації роботи системи в Донецькій, Сумській, Полтавській, Кіровоградській областях застосували відключення, щоб з'ясувати наслідки атак для подальшого відновлення.

Атака, яка сталася вранці 22 березня, спричинила пошкодження Дніпровської ГЕС. Вісім російських ракет влучили у станцію, яка була виведена з ладу. Пізніше вдалося відновити рух легкових автомобілів греблею ДніпроГЕС.