Що чекає на Росію під час нової каденції Путіна: п’ять сценаріїв від Politico

Путін виграє вибори, але що буде далі?

Політичне видання Politico спрогнозувало, що після перемоги Володимира Путіна на виборах президента Росії можуть настати різні сценарії. Українська війна допомогла зробити внутрішню ситуацію в Росії нестабільною, що відкриває шлях до різних альтернативних сценаріїв.

«Давно поховані тертя і розчарування прокочуються по всій країні, і нація, нібито об'єднана під твердою рукою Москви, раптом розколюється за етнонаціоналістичними ознаками. Хаос охоплює країну, яка занурюється в суміш анархії, територіальної фрагментації та насильства, що не залишає жодного регіону, жодної сім'ї недоторканою», – пише видання про один із сценаріїв.

Серед сценаріїв видання розглядає можливість розквіту демократії, розпаду Росії, активізації російських націоналістів, технократичного перезавантаження та простого продовження правління Путіна. Ймовірність кожного з них різна, але найбільш вірогідним сценарієм є тривання Путіна на посаді до 2030 року.

Ці вибори, які відбудуться 17 березня, будуть продовжуватися три дні. Вже зараз можна передбачити, що Путіна переоберуть з результатом у 90% голосів. Важливо, щоб Україна та світ не визнали ці вибори, оскільки вони є фальсифікованими.