Що можна подивитися в Токіо за 3 дні та 5 днів

Токіо - туристична атракція аніме і суші
Токіо - туристична атракція аніме і суші

Токіо для багатьох туристів є заповітною мрією. Адже Японія, як її столиця, неймовірно гарна. Тому, якщо ця мрія приблизитися до реалізації, варто розпланувати, що подивитися в Токіо. 

Звісно, варто врахувати, що подорожувати по Токіо довгого не всім вдасться, а тому не зайвим буде запланувати різні види відпочинку (що подивитися в Токіо за 3 дні чи що подивитися в Токіо за 5 днів). Кожен з цих відпочинків може бути неймовірним. 

Токіо що подивитись? 

Плануючи, що можна подивитися в Токіо (за 3 дні, за 5 днів чи за тиждень), варто відразу враховувати тип відпочинку. Можна відпочивати в Японії активно, або більше ходити по визначним місцям та музеям. В будь-якому випадку придивись буде на що. Також не зайвим та якщо дозволяє час буде відвідати околицю Токіо. 

туристичне місто Токіо

Проте почнемо з того, що Токіо  це мегаполіс, де переплітаються традиції та інновації, історія та сучасність. За 3 або 5 днів можна відкрити для себе дивовижні місця цього унікального міста. Це, дійсно, реальна задача. 

Токіо за 1 день 

Якщо Токіо можна відвідати за день, то варто в першу чергу піти до храму Сенсодзі (Asakusa Kannon Temple). Це один із найстаріших буддійських храмів у Токіо, розташований у районі Асакуса. Біля храму знаходиться знаменита вулиця Накамісе, де можна придбати традиційні японські сувеніри та солодощі. Попри те, що це храм, відвідати його може кожен, не дивлячись на свою віру. Сприймати цей храм варто більше як памʼятку архітектури. 

Що подивитись в Токіо

Поруч можна відвідати Токійську вежу (Tokyo Tower). Ця 333-метрова телевежа нагадує Ейфелеву вежу і є одним із символів Токіо. З оглядового майданчика відкривається захоплюючий вид на місто. Не забудьте піднятися на верхній рівень для панорамного огляду. Краще цю вежу внести у список найкращих туристичних місць, навіть якщо обмаль часу. 

Далі можна відправитись у парк Уено (Ueno Park). Цей парк відомий своїми музеями та мальовничими алеями. Весною тут можна милуватися сакурою, а восени – золотими листопадами. У парку також розташований Токійський національний музей, де можна ознайомитися з японським мистецтвом та історією. В цьому парку можна відпочити. 

На завершення дня варто звернути увагу на ринок Цукідзі (Tsukiji Market). Цей колишній рибний ринок залишається популярним місцем для любителів свіжих морепродуктів. Навіть якщо основний ринок переїхав до Тойосу, на Цукідзі залишились чудові ресторани суші.

Токіо за 2 дні 

в Токіо на 2 дні

Вже другого дня варто відвідати так зване сучасне Токіо. В першу чергу це Сібуя (Shibuya Crossing), тобто серце сучасного Токіо. Найбільший пішохідний перехресток у світі та статуя собаки Хачіко роблять цей район відомим на весь світ. Тут можна відчути ритм мегаполіса та побачити, як пересічні японці живуть у швидкому ритмі міста.

Відразу після можна відвідати Харадзюку (Harajuku). Також це мекка моди для молоді. Тут можна знайти багато креативних магазинів, кафе та вуличних їдалень. Відомий парк Йойогі, що поруч, часто стає місцем для костюмованих заходів і шоу.

Після цього можна відвідати вежу Скайтрі (Tokyo Skytree). Ця 634-метрова телевежа є найвищою в Японії. Вона пропонує оглядові майданчики на висоті 350 і 450 метрів. Вид на Токіо особливо вражає ввечері, коли місто освітлене мільйонами вогнів. Відвідати вежу можна і ввечері. Тоді відкривається неймовірний краєвид на нічне місто. 

Якщо хочеться краще зрозуміти Токіо та культуру Японії, точно варто відвідати район Гінза (Ginza). Це елітний район, який відомий своїми магазинами світових брендів та розкішними ресторанами. Тут можна знайти як дорогі бутіки, так і унікальні японські майстерні, де продають вироби ручної роботи.

Токіо за 3 дні 

в Токіо за 3 дні

Якщо ж можливість залишились в Токіо на 3 день, то вже є шанс дізнатись більше про культуру, мистецтво та традицію японців. Починати третій день варто з імператорського палацу, який розташований у центрі Токіо. Навколо палацу простягаються гарні сади, відкриті для відвідувачів. Відвідування палацу дозволене лише у визначені дні, але можна насолодитися прогулянкою навколо його мурів. Це доволі мальовниче місце. 

Далі варто відвідати храм Мейдзі (Meiji Shrine). Цей синтоїстський храм, розташований посеред лісу, є одним із найважливіших місць для шанування імператора Мейдзі. Парк навколо храму ідеально підходить для спокійної прогулянки.

Роппонгі  це район, відомий своєю сучасною архітектурою, музеями мистецтва та нічними клубами. Його також не зайвим буде відвідати. Музей Морі є чудовим місцем для шанувальників сучасного мистецтва, а з Роппонгі Хіллз відкривається чудовий вид на Токіо.

Що подивитися в Токіо за 5 днів? 

в Токіо на 5 днів

Якщо все добре спланувати, то за 5 днів можна дізнатись про Токіо майже все. На 4-й день варто запланувати екскурсію на природу та околиці. Починати варто з Одайба (Odaiba). Це штучний острів у Токійській затоці, відомий своїми футуристичними будівлями та розвагами. Тут можна відвідати музей науки «Мирайкан», погуляти вздовж пляжів і побачити копію Статуї Свободи.

Як варіант, що побачити в Японії, парк Шінджюку Гьоен (Shinjuku Gyoen National Garden). Один із найгарніших парків Токіо, що поєднує японські, французькі та англійські садові стилі. Ідеальне місце для відпочинку та фотосесій серед квітучих дерев та озер.

Завершити 4-й день варто в Кавагучіко та подивитись на Фудзі. Це мальовниче та гарне місце. Останній день в Токіо варто присвятити прогулянкам та шопінгу. Для прикладу, національний музей мистецтва (National Art Center), який є одним з найбільших музеїв Японії. Він розташований у районі Роппонгі. Музей не має постійної експозиції, але там завжди є що подивитись. 

що варто відвідати в Токіо

Як варіант, можна відвідати музей японської анімації (Ghibli Museum). Фанати аніме просто зобов’язані відвідати цей музей, присвячений роботам студії Ghibli. Тут можна дізнатися про процес створення анімації та побачити ексклюзивні мультфільми.

В кінці дня варто відвідати торговий центр Лалепорт (Lalaport Tokyo Bay). Для любителів шопінгу варто відвідати один із найбільших торгових центрів Токіо  Лалепорт. Тут представлені магазини як японських, так і світових брендів.

Читайте також

Що подивитись в Ірландії за 4 дні
вчора, 19:00 132 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні